Різноманітний відпочинок в Закарпатті

Горный экстрим - Альпинизм

zaka 57e5b

Невелика за площею частина України, захована за високими піками Карпат, та має унікальний клімат. Тут набагато довше затримується тепло в осінній період. На кілька тижнів раніше приходить рання весна. Повноцінний відпочинок в горах Закарпаття, це максимальна різноманітність. Тут можна найкращим чином поєднувати активний, пасивний відпочинок, та профілактичне лікування.

Мінеральні джерела

Закарпаття славиться своїми природними мінеральними джерелами. Їх тут досить велика різноманітність, щоб обрати оптимальний не тільки за смаком. Кожен санаторій, побудований в безпосередній близькості від виходу мінеральної води, спеціалізується на лікуванні певних хвороб. Найпопулярнішими та ті що мають попит можна виділити:

  1. Найвідоміша Поляна Квасова.
  2. Соляні озера Солотвино.
  3. Лужанська мінеральна вода.
  4. Поляна Купіль, м'яка мінеральна вода.
  5. Свалява – середньої мінералізації.

Важливо: в районі Ужгорода на Закарпатті є свої гарячі мінеральні джерела. Вони популярні в будь-яку пору року. Через те, що лікувальні властивості підігрітої самою природою води не змінюються з настанням холодної пори року. Приїхати в Закарпаття з метою відпочити та відновити власне здоров'я буде правильним рішенням.

Закарпатські замки

Свого часу, в середньовіччі, ця територія Європи була активним торговим центром. Тут перетиналися численні торгові шляхи. Як наслідок, будувалися численні замки. Більшість з них не збереглася у первинному стані. Але, ті що залишилися, притягують численних туристів, як магніт залізо. І цьому є безліч причин. Найцікавішими варто виділити:

  • Мукачівський замок Паланок;
  • замок Сент-Міклош в Чинадієво;
  • Середнянський замок;
  • Невицька оборонна споруда;
  • Відреставрований замок в Ужгороді.

Кожен з них може похвалитися своєю унікальною історією. Якщо є можливість замовити екскурсовода, не варто відмовлятися. Можна дізнатися набагато більше за короткий проміжок часу. Професійні гіди з гумором розкажуть про події минулого, цікаві історії надовго залишаться в пам'яті.

Відпочинок в Закарпатті, це в першу чергу яскраві враження та незайманою цивілізацією природа. Але, добре розвинена туристична інфраструктура робить перебування в найзахіднішій області України комфортною. Не варто забувати про різноманітну та смачну їжу, де змішалося відразу кілька європейських культур.